SoMe Ads – Annonsering i sociala medier

Under 2021 säger ungefär 95% av Sveriges befolkning att de använder sociala medier.
Detta betyder att man kan nå ut till nästan vem som helst genom sina sociala kanaler.
Vi på Succé kan hjälpa er att nå era kunder ännu bättre via kanaler som Facebook, Instagram och LinkedIn.

Så här jobbar vi

Annonsering via Facebook & Instagram

Facebook och Instagram använder båda samma plattform för sin marknadsföring.
Detta gör det smidigt och enkelt att göra sitt material anpassat, samt att bygga kampanjer för båda plattformar. Genom att använda sig av båda dessa plattformar täcker man in de flesta åldrar och intressena bland Sveriges befolkning.

Då Facebook har funnits under en längre tid medför det en hel del fördelar när det kommer till marknadsföring. All data som Facebook samlar finns tillgänglig helt kostnadsfritt när man annonserar och kan även användas vid annonsering på Instagram.

Annonsering via LinkedIn

Då LinkedIn är en yrkesfokuserad plattform, är det en kanal som passar väldigt bra för företag som riktar sig mot B2B. Men det är inte enbart för leads eller försäljning som LinkedIn är användbart, utan även vid rekrytering av nya medarbetare och ert företags branding. Största andelen av de som använder LinkedIn är i åldrarna 36-55 år vilket oftast är en väldigt kompetent men stundom svårrekryterad åldersgrupp, vilket dock är något vi absolut kan hjälpa till med.

Det som också gör LinkedIn unikt är att du kan nå väldigt specifika målgrupper utifrån bransch, titel och företag, något som kan vara utmanande att åstadkomma i andra kanaler.

Hur vi arbetar med annonsering i sociala medier

  • Strukturerar ert annonskonto.
  • A/B-testar olika bilder och budskap.
  • Tar fram nya texter och banners.
  • Sätter upp retargeting/remarketing.
  • Implementerar spårning på hemsidan.
  • Användning av UTM-länkar för utökad spårning.
  • Analyserar och arbetar fram olika målgrupper.
  • Rapportering och uppföljning av resultat.

Text och bild till annonsering

Det finns en rad olika format man kan använda sig av när man annonserar via sociala medier. Är det så att ni själva inte har text och bild till annonserna så hjälper vi självklart till med att ta fram det åt er.

Vad kostar det att annonsera i sociala medier?

Budgeten för att annonsera på sociala medier sätter man helt själv och det kan vara allt från några tusenlappar till flera miljoner i månaden. Beroende på vad för typ av kampanj man tänker sig så varierar det hur man sätter upp budgeteringen. Ska man ha en säsongskampanj eller en rekryteringsannons kan man välja en livstidsbudget för kampanjen som då inte överskrids. Ska man ha kampanjer som alltid ligger och rullar på för att driva trafik till sidan, kan man använda sig av en daglig budget för att ha koll på hur mycket man spenderar.

Kostnaden är alltså alltid upp till dig som kund, och hur mycket du är bekväm med att spendera samt vad ändamålet med din marknadsföring är.

Innehåll och inlägg till sociala medier

Utöver annonsering hjälper vi även företag att planera, skapa, samt publicera innehåll i sociala medier. Det kan vara allt från enstaka inlägg till flera i veckan eller månaden.
Våra copywriters och kreatörer tar tillsammans med er fram det innehåll som passar bäst för er samt era kunder. 

Sköter ni redan sociala medier in-house men har svårt att komma på nya ideér? Vi erbjuder även workshops inom sociala medier där vi tillsammans tar fram en plan för året, går igenom innehållstyper och kommer med generell inspiration.

Hej! Jag heter Jesper och är ansvarig för optimering och analys hos oss. Hör gärna av dig med formuläret nedan så får jag ännu bättre CTA-statistik att nörda på.