SEO – en långsiktig investering

Att hamna på toppen av Googles sökresultat sker sällan över en natt. Det är en långsiktig investering, där man på sikt kan utvärdera vad som gör er sida mer attraktiv av Googles algoritmer, och justera arbetet därefter. I skarp kontrast till Google Ads där man kan stänga av och på kranen baserat på när man vill ha effekt, så är SEO till för att man kontinuerligt ska vara i topp av sökresultaten, utan extra investering i annonser. Smidigt, smart och långsiktigt hållbart för företag som är här för att stanna.

Så här jobbar vi

Gedigen analys

När vi arbetar med SEO börjar vi med att utföra en omfattande analys av er hemsida.
I denna analys utgår vi ifrån hur ni arbetar idag med ert innehåll, hur snabb sidan är och hur tekniskt optimerad hemsidan är i nuläget.

Såhär funkar det:

Sökordsanalys – Vi börjar med att ta reda på vad era kunder söker efter och hur er hemsida ligger till i sökresultaten idag. Vi lämnar även förslag på lämpliga sökord samt tar fram sökord där vi ser potential.

Contentanalys – Hur arbetar ni idag med ert innehåll som rubriker, texter och bilder.

Teknisk analys – Vi tar reda på hur koden bakom er hemsida ser ut, och hur man kan arbeta med den för att förbättra hela upplevelsen på siten.

Konkurrentanalys – Vi tar reda på vilka som är era största konkurrenter samt hur de ligger till i sökfältet och vilka sökord ni konkurrerar om i nuläget.

Förslag på förbättringar

När vi genomfört analysen av hemsidan delar vi med oss av våra förbättringsförslag samt hur man kan arbeta för att öka er synlighet på Google. En del väljer att beta av några punkter själva och lämnar exempelvis över den tekniska delen till oss medan andra lämnar arbetet helt i våra händer, det är upp till var och en.

Vi följer upp och arbetar långsiktigt

Eftersom sökmotoroptimering är en långsiktig process (som tidigare nämnt), arbetar vi löpande med er hemsida. Vi analyserar sidans placering samt underhåller regelbundet för att följa hemsidans position i förhållande till era konkurrenter. Oavsett om man sköter SEO internt eller redan har en byrå som hjälper en idag, så kan det vara bra att få ett utomstående perspektiv för att se att man är på väg åt rätt håll.

Om ni upplever att ni saknar inspirerande innehåll på hemsidan i form av texter eller artiklar, kan vi även hjälpa till med det i form av kul och relevant content som passar ert varumärke. Content som även kan användas till era sociala medier.

Hej! Jag heter Jesper och är ansvarig för optimering och analys hos oss. Hör gärna av dig med formuläret nedan så får jag ännu bättre CTA-statistik att nörda på.