Kontextuell
marknadsföring

Vad är kontextuell marknadsföring?

Kontextuell marknadsföring har som syfte att placera dina annonser i ett relevant sammanhang och kontext. Genom att skapa en god förståelse kring de produkter eller tjänster som ditt företag erbjuder, kan man sedan placera ut annonser på relevanta platser på nätet. Ett bra tankeexempel kan vara att ett solcellsföretag syns i artiklar som handlar om stigande elpriserna, eller att inbrottslarm syns i artiklar som berör inbrott.

Genom att ta exemplet ovan, så ger det dig och ditt företag fördelarna att kontextuell marknadsföring inte använder sig inte av någon användardata. Istället placerar man annonser i de sammanhang som det blir naturligt för din produkt eller tjänst att synas. På denna punkt anser vi också att vi är extra duktiga på att förstå rätt sammanhang för den kundgrupp som just ditt företag efterfrågar.

Då ingen persondata används behöver man heller inte oroa sig över att bryta några lagar. Kontextuell marknadsföring är då ett bra sätt att fortsätta med bra och relevant marknadsföring samtidigt som man följer GDPR.

Denna tjänst är kopplad till alla de stora mediehusen vilket garanterar en kvalitativ placering på exempelvis Aftonbladet eller Dagens Industri. Man behöver alltså inte oroa sig över att ens annonser hamnar på konstiga sidor eller dejtingappar.

Vi kan hjälpa till med banners

Då vi är en fullservice-byrå kan vi självklart hjälpa er att producera banners till era kampanjer. Antingen bistår ni med bildmaterial och budskap eller tar vi fram detta tillsammans med er. Skulle ni även vilja utöka er bildbank så har vi flera samarbeten med fotografer som kan hjälpa er att ta fram nytt material.

Hej! Jag heter Jesper och är ansvarig för optimering och analys hos oss. Hör gärna av dig med formuläret nedan så får jag ännu bättre CTA-statistik att nörda på.