Konceptutveckling

Koncept-
utveckling

Vissa lyckas beröra och övertyga sin målgrupp gång på gång. Och det är inte så konstigt, för de har tänkt större och längre än en enskild trycksak eller en enstaka kampanj. Dessa företag har låtit en kunnig byrå göra jobbet från grunden, så att all deras kommunikation både berör och hör ihop.

Vad innebär konceptutveckling?

Det handlar mycket om att hitta rätt röst och ton, från ordval till färg och form. Först då du kan väcka de känslor som engagerar din målgrupp och får dem att vilja lära känna dig bättre – för att sedan ta nästa steg och bli dina kunder. Därför är det viktigt att alltid tänka utifrån och in, så att fokus ligger på vad målgruppen vill se och höra, inte bara på vad ni som företag vi visa och få sagt. Detta hjälper vi dig med.

De rätta orden

När dina texter bottnar i en genomarbetad strategi så kommer dina kunder att gilla vad de läser, samtidigt som Google blir glad och gör dig extra tillgänglig på nätet. Detta kallas för Copywriting – den ena halvan av kärnan i en konceptutveckling. Den andra halvan rör färg och form, och här är det viktigt att all grafik samspelar med dina texter och förstärker dina säljargument. Detta kallar vi för grafisk profil, som du kan läsa om här nedan.

Den rätta profilen

En grafisk profil är mycket mer än bara en ny logotyp och en handfull komplementfärger. Det är den röda och väl genomtänkta tråden som får dina potentiella kunder att förstå vilka ditt företag är, vad ni gör, varför ni finns och hur ni skiljer er från andra. Kort sagt: det är ett effektivt sätt för kunden att lära känna dig innan ni lär känna varandra.

En grafisk identitet fungerar som en enhetlig, tydlig och lättanvändlig manual. I den ingår bland annat:

Vad innefattas i ett koncept?

  • Logotyp

  • Typsnitt

  • Färger

  • Tonalitet

  • Bildspråk

  • Illustrationer / Mönster

  • Payoff / Slogan

Med ett koncept får du momentum

När din textuella framtoning och grafiska identitet är fastställd så finns det inga gränser för hur effektivt och stilrent ditt företag kan uttrycka sig – vare sig det handlar om en ny hemsida, en större kampanj, en mindre mässmonter eller en uppdatering av allt ditt säljmaterial. Du har helt enkelt alla kommunikativa verktyg du behöver, samlade i en röda tråden-låda. Vill du veta mer? Hör bara av dig.

Hej! Jag heter Henrik och är kundansvarig hos oss. Skall vi ta en kaffe och snacka marknadsföring?. Hör gärna av dig med formuläret nedan så återkommer jag inom kort.

Exempel på koncept

QSEC

Agrol

Visentus

Besiktningsföretaget

Monitor Larm

Prestigo