Influencer Marketing
Som en del av vårt erbjudande till företag inom e-handel, så har vi inte enbart Google Shopping och Google Ads utan även influencer marketing.
Denna typ av marknadsföring har varit populär under en längre period men alltid tampats med samma problem. Det är svårt att räkna på lönsamheten med ett samarbete.
Prestationsbaserad provision och koll på kostnader
Det som skiljer denna typen av influencer marketing med den traditionella är att den helt och hållet är prestationsbaserad. Vad detta betyder är att du betalar inte influencers för att lägga upp inlägg på sociala medier eller för att skriva inlägg till sin blogg. Det du betalar för är den försäljningen som influencers genererar för ditt företag genom en fast provision.
Hur mycket provision du är villig att ge är upp till dig. Det går även att ge olika procentenheter i provision beroende på produkt i ditt sortiment. Detta så att du lätt kan räkna på lönsamheten för varje produkt du säljer.
Hur håller man då reda på vilken transaktion som kom tack vare en influencer?
Innan man kommer igång med tjänsten ser man till att all spårning på hemsidan är uppsatt på ett korrekt sätt. Detta möjliggör att se om en användare kom via en influencer men även vilken influencer. Detta ligger i bådas intresse då e-handeln vill säkerställa att dom inte betalar provision i onödan och influencern vill veta att den trafik de ger spåras på rätt sätt.
Att sedan ha koll på vilka influencers som genererar mest intäkt till ditt företag, kan ge dig insikter om din målgrupp men även leda till djupare samarbeten med vissa influencers.
Kan man välja vilka influencers som ska få visa upp dina produkter?
För att ditt varumärke ska hanteras på rätt sätt finns det flera metoder för att säkerställa kvaliteten hos influencers. Till en början läggs alltid en brief upp för att influencers ska få en bild av er som företag och varumärke. Nästa steg är att sätta upp olika riktlinjer för hur ert varumärke får marknadsföras. Det sista steget är att ni själva kan välja att godkänna eller neka influencers när de ansöker om att få vara ambassadörer åt ert varumärke.
Skulle en influencer inte leva upp till era riktlinjer eller standarder, går det att avsluta samarbetet. Detta gör att influencern inte längre får någon provision för de transaktioner dom bidrar till, vilket resulterar i att framtida inlägg dör ut på ett naturligt sätt.
Hej! Jag heter Jesper och är ansvarig för optimering och analys hos oss. Hör gärna av dig med formuläret nedan så får jag ännu bättre CTA-statistik att nörda på.